Ahad, 6 September 2009

Dee-Qin, PC liberal & Wi-fi Sarang

Sesekali berbual santai politik agak maniacs dan mencabar minda. Apatah lagi, jika di sebelah ialah Dee-Qin. A social revolutionary by nature, dia memang bersahaja setiap kali menyampaikan hujah dan bicara. Pekat dengan aliran pelbagai dari sufi-syia' (?) hinggalah ke New Left. Cool. Di hadapan pc sarang, terdetik japs membuat rangkaian sosio-logika persis satre bersama Dee-Qin saat aku menguis-nguis rokok petang puasa. Mencoret few phrases sementara memohon agar masa dipercepatkan ke pukul 7,boleh?

"Kelakar la Malaysia Inc., cetakan Mahathir
Mungkin Anwar bukan socialist per se, tapi kaedah pelaksanaan & polisi mengikut model socialist europe."

"Malaysia susah la beb, masih 3rd world mindset,,, Sarung gucci etc tapi kalau minda felda, tak boleh buat ape gaks...
Diorang consume sahaja, tapi...
As Hisham Rais once said, kedai pasta itali bukan jual makanan di malaysia tapi gaya hiduwp..same wif Starbuck etc. The cycle of mindless social consumerism will not going to end and continue to prevail, in the process sidelining the civil need of society hitherto." Ouch.

Oh ya, sarang dah ada wi-fi so post ini dikirim dari bilik ehem ehem di situ..At last!
Dont worry, this is just a test.

3 ulasan:

patungcendana berkata...

apakah pandangan bawah tempurung tidak boleh diubah menjadi pandangan burung?

Tanpa Nama berkata...

lu paling jauh pon pegi sarawak, nk citer smpi europe! brs sgt ke ilmu lu stakat ade pic minum arak kt sarawak?
popper pon mntk mak eh rais eh eh mahathir eh anwar eh fifi.
kategori lu ni poser.
kesian la kau gagap.

KugiranJiwa berkata...

peh... dah ada wee fee la siut..
cayala!

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan