Selasa, 30 Jun 2009

3 Bulan - 'Baby' SSP

Apa yang boleh dianalogi selama 3 bulan? Kalau kamu Timbaland atau Mike Chinoda itu bukan masa yg cukup untuk hasilkan album terbaik yang boleh meledak telinga seantero dunia. Weh, GNR pun amik 6 tahun nak finish opus Chinese Democracy!!! Unless kalau lu anak buah saari amri, 2 bulan album da leyh siap, lu rilek jer tutup mata sessionist yg mainkan sume.
Mcmana pula kalau kamu cuma sasterawan jalanan yang pincang jalan, menyuluh kebenaran di jalan kesesatan dan akhirnya, melukut di pinggir sawah? Ia seumpama kotoran angin yang ditiup tuhan ke atas kepala kamu di tengah panas khatulistiwanaluka (khatulistiwa disaduri warna-warna luka) saat kepingin hatimu terbang mengimpikan 'ah! indah perinya andai dapat menjamah angin walau sesaat dihempas'.

3 bulan ni biase je. takde ape-ape nak dibangga. tp wait, tunggu, kita rupenya ade substance dalam material..sejak kite lahir pada pertengahan Mac '09..ade kisah-kisah untuk diceritakan, ade kejadian-kejadian gampang yang boleh dikongsi atau sketsa aneh ala hollywooch style. dan ade ramai follower yang minat citer-citer kita (real-life wankstas from helll!) tapi kirenya, mereka berasa pelik dengan perangai cos' kite memang tak serupa orang!!

Sang Pujangga dari Angkatan Bumi
Hadir semula arjuna memang dinantikan.Mane ko pegi niee? As a gesture of incarnate, diharap supaya tuan (dengan nama baru!!!???) dapat membekal sajak 'Mengintai Mati' ke laman ini. sesungguhnya, kami amat merindukan *uhhh*** izinkan aku menghirup kehadiran tinta kao sambil menyapu selutan kasih di jubur kekekekehh. Salam sastera dari SSP kepada PSS..moga ketemu di arena lagi.

Nampaknya, ada mamat-mamat keliru tentang sastera sebagai wadah seni dan mereka mencebik pada tradisi politik berhaluan kiri/anarkisme.bailawey~!balla baby! Sastera pada asalnya mempelopori gerakan kiri. Ia memang dianggap 'cool' pada zaman ketiadaan televisi/internet. Sebenarnya, soal politik tak timbul tapi just for record, semua cume meneruskan tradisi penulis-penulis tersohor left-wing dari Garcia, tolstoy, dostoyevsky ke pramodeya hinggalah ke ahmad boestamam atau usman awang! Sastera adalah wadah dan kecondongan kepada gerakan kiri/anarkisme cumalah tradisi. Sekiranya orang melupakan tradisi ini, takde la rahmat haroun, kuseman ku awang atau marsli n.o. yang merintiskan ides-idea lama tetapi diadaptasi dengan persekitaran baru. Takpayahla nak sebut noam chomsky atau daniel sieradski kite kat sini pun ade name-name di atas yang hebat.mamat egonya besar kote celup, sampai x iktiraf hakikat sebenar sastera sebagai pencetus perubahan.Itu biasa.Tahan dulu perut sebelum kentuut *pooops! Apa yang berlaku pun tak paham tapi setengah orang cuma just figure out some trendiez kalau tak ko sorang-sorang duduk dalam gua baca buku anarki tengok belu lancep sorang2.boleh?
Samaada sarang populariti, anarki atau suntuwt puki, sini ade disko dansa untuk meraikan seni, muze-sick dan bercele-bureti! To all beautiful peps at dance floor!
Cerita dari Sarang

Kekurangan cerita-cerita dari sarang memang agak menjengkelkan so even citer rare yg happened kt sarang sebenarnye output-output yang besh. Ia seolah-olah diari si anak kecil yang akan ditatap dan diceritakan sebagai sitcom kehidupan. Sekiranya dikumpul, amat lengkap dibuat plot filem independent. Kiranya, manmankia ade juburan cerita untuk dikongsi. Atau si berudu putih ade tips untuk babes-phishing??Persoalannya, ialah output/hasil sastera jalang yang diketengahkan. Ingat, kita di ssP mungkin yang pertama memperkenal dan menonjolkan Sastera Jalang di perigi cyber. Dan harus juga diingat, hasil sastera bukan setakat kalimah puisi/cerpen tapi turut meliputi seni lukis, video guerila dan graffiti yang terpampang di dinding Pekik!

Terima kasih mengikuti}SSP{. Ini geng orang gila yang terperangkap antara separa sedar, khayalanistiwa dan menyongsang aruzz masyakarat di urban baru!

Ass-Wanking from Sungai Petani: Perjalanan seorang [MTV] Chaos Punk!

Bukan kelaziman aku utk mengambil kisah tentang tempat-tempat yang aku kunjungi. Night club? Studio? Rumah urut?Tapi kali ni, aku memang amik port as suddenly i found maself upwardly conquested at sungai petani..! Where?! its situated in kedah. Pd sesape yg tatau, alor setar ibu negeri tapi Sg Petani ni lagi developed & maju. Never been there but my first impression is Tell u what, it's great city to live in. Just neo-urban, kinda' like batu pahat with sparse industrial zone, 1 Giant, 2 Tesco and whut... a string of amateur rumah uruts!!
Kalau tempat2 KL aku tak heran, they can wank the best ever art fest, giggies, deklamasipuisikaplaharoq but they got no soul..Pity for the dead.Pity for the pseudo-urban soul in kl...Still 'countryside' by heart....HAH!
Check in di Emerald Puteri so Sungai Petani (SP) did have couple 4stars hotels just kat pinggir tol PLUS tu jek.
"RM88.." "Ala moi, ape macam..? Tala bagus la ini servis"
"Kita bukan polis maaa, ape macam takdak bukak penuh??"
"Tak penah nampak u all laa.." dengan nada kucing siam yana menceloteh
Aku merengus..Jack VIP Boy juga mendengus. Bitch! Ape barang urut tak bugil?!!
Lu da adjust ker..Dah, tapi cakp kat situ takde suntut..
Dialog-dialog ni tak akan berlaku di pinggiran bt caves atau sri petaling tapi, lain tempat lain cara. Amoi-amoi siam di SP mmg menghairahkan tapi absolutely no foochy business. Next time.
Aku dan Jack vip mundar-mandir di bawah restoran mamak tanpa menghirau orang lalu lalang.
Ini antara port rumah urut amatur yang termaju pernah berlonggok (berdekatan Parkson). Karaoke port jug terdapat berselerak. Taraf: Amatur. Kirenya, memang taste aku amatuR! kahkuh kangkungkangkung!
So, kalau ada sesape yg panik-berahi and feel the need to cuci kapla banar (wit no strings attached), yo check it out! Some raw deal might in place!
Berikut adalah listing rumah urut yg aku da compile 1hari di Sg Petani. Kirenya, ini saje ole2 yag mampu kubawa dari sana!
1. Sim Urut Tradisional
2. Kim Urut Tradisional
3. Pusat refleksologi Nereen
4. Urut Tradisional Abdullah (??)
5. Pusat Refleksologi Nikmat Ria (Aaaaa..?!!)
6. Urut Refleksologi Well View
7. Pusat Urut Tradisional Reena
8. Health Massage Center

Petang, singgah jap Pantai Merdeka..takde pantai properly untuk mandi-manda tp port baik utk usha gadis-gadis. Pantai tu berbentuk teluk kat tepi2 banyak gerai termasuk satu kompleks gerai yg akan dibuka. Oh, pun ade Merdeka Beach Resort.Nice! Aku tak sempat merenggut kedaraan pompuan di sini tapi melalui beberapa emel & no fon, aku pasti datang lagi!Then, check out nice superlunch kat Cinta Sayang Resort..i'd say this is quite biggie city wif sly urbanism. It can be can be considered in the same league wit bp; rapidly washed by industry but still retain that soul of post-urban consciousness.

Esok, jack hendak pegi penang..jumpa si nazi-nazi kat sane. Selepas checkout, dalam bas, aku lihat jack sibuk membaca adolf hitler. 'Bak sini buku tu, aku mau ludah!' Esoknya, aku terpaksa check in sorang-sorang di Batu Feringghi.
All in all, SP is great! I like the urban vibe that mostly associated with rapidly developing city. And just like beepee, u may find a homie feel here if u struck & lost in the north! Just check out lots gerai tepi jalan yang saling tak ubah cam pemandangan sepanjang jalan johor.

Cos' sometimes it's easy to be profused by where u come from..U may not from KL dunghulls but deep inside, all we can notice u're more urbanite than fellow stringers of kl-ites. some of em' may have lost their soul. cant even relate to channel v.they've been pierced by shadow of klcc but does it matter? we all know too well.

Vambar Hiasan: Pantai Merdeka & view dari hotel room. Gambar punk MTV simpan twitter. Boleh upload kat sungai petani. Sabtu, 28/6/09

Penanti - Mendung Bersua

Pada sisa-sisa keluhuran
Aku meniti perjalanan suara
Aku pernah terlihat sirat-sirat yang bertaut
Tapi ia seakan hilang di celah dasar yang lembut
Kita sering melupakan perihal dosa dan ketidakadilan
Tak semena-mena kita ditatah kesunyian dan kesempiran

Melewati jalan-jalan merentas wasap industri dan beban metroraya
Ada riak mendung bersua
Meganya kelabu nun di hamparan sana

Mekar angin sehalus dewi-dewi
Di bumi penanti ia turun ke sisi
Salam perkenalan dihulurkan
Khayalan sementara tapi berbalui penantian!

Penanti, pulau pinang
- Ahad28/6/09,5.30pm

- BERITA DARI LANGIT -


- BERITA DARI LANGIT -

Diantara liar hitam malam
Aku bersimpuh sopan
Membiarkan mulusnya embun menyental tubuh
Agar hilang dosa dan dakian siang kota
Yang tidak pernah sunyi dengan melankoliknya kehidupan

Sedang aku meniti ke wilayah itu
Ruh ini seakan terasing
Tertampan aku terkebelakang, aku lihat perbezaan antara wujud dan hijab
Diantara lecetan pundak aku ditinggalkan galas
Rungutan aku menceceh tak terkawal

Namun pun baru dipetala awal
Aku dihalangi
Jasad merayu tak diteruskan cerobohan
Ke wilayah itu milik al-Malik

Dan kegetiran
Dan iblis goyah yang bertaburan
Dan para malaikat yang setia
Dan makhluk-makhluk yang mencemuh
Dan lintangan angin
Dan sondolan awan
Dan aku yang terkedu tak tergerak

Khabarkan aku berita dari langit
Biar aku tanggung ekstasi ilmuNya sedikit lagi
Beban yang aku galas bertukar kecintaan
Limpahi aku dengan pencerahan

Khabarkan aku berita dari langit
Ketika tingginya aku bisa jadi bintang
Ketika rendahnya juga aku bisa jadi riak bintang dimuka tasik
Dimana tika sedih aku mendongak meratapi cahaya
Tika lenang aku jadikan kau permata bait-bait syair cinta

Khabarkan aku berita dari langit
Aku ingin dengar rahsianya
Petir lah aku dengan pedoman sulit
Agar aku bisa terus melangkah
Penderitaan selama kini belum lagi menjadikan aku seorang pahlawan
Aku belum puas meniti denai kepayahan...

-catatan John si ‘orang gila’-
-0855, Jun 21, 2009 wilayah separa sedar-

Isnin, 29 Jun 2009

rifleksi keangkuhan mortal



Sedang mata meliar,
Pada paparan elektronik yang menjengkelkan,
Kau gubah iklim menjadi benak cacianmu.

Sorakan kata kunci,
Tempelan kosa kata,
Jijik untuk ku hidang pada siluman praja sendu.

Indah tutur menjadi luahan jubur,
Ludahan liar menyasar; tapi tanpa fakta,
Menggeliat tubuh menandakan kau hebat.

Dan..
Sang menyaksikan menuding jari dengan gemuruh,
Dengan..
Telunjuk sakti berbukti jeliran,
Kau..
Tetap mendabik agung kau hebat.
Kerana
Kaca dikamar kau tidak mendidik kau dengan telus…

Ahad, 28 Jun 2009

Belasungkawa : Lost King of Pop & Poops

Live fast die young
Young Bucks Live forever
Bad Boy forever young
But old men & dynasty fades faster..
To hell they go and to new world order we reign....
Time to take solace
goodbye: Lost Icon MJ (1958-2009)
Farrah Fawcett (1947-2009)
Welcome back: The Lost Poet, Pekong ??

Jumaat, 26 Jun 2009

THUNDERCATZ THE MOVIE, bila kucing kencing.



lakonan Brat Pitt,Hugh jackmann,Vin diesel dan ko dah pon kene kencing~
ahaha, sah dengan aku sekali kene kencing~ ngan kucing2 kiut ni.trailer kencing~ yang gempak!. respek la~.


malam tadi kitorang pi layan movie transformer revenge of the fallen,hampeh si awe boleh booking ticket betul2 depan skrin,
pagi ni aku gi kerja dengan kepala teleng~.

kalau ada orang panggil nama aku dari belakang memang bole jadi gasak, gasak~gasakla,balai~balai la(ayat awe).nak aje aku cabut side mirror motor ni stanby dalam pocket.bila ada orang panggil tak sakit tengkuk nanti.


ahaha "JANGAN PANDANG BELAKANG"......mangkok!!!

- APA HALNYA MATI? -

-APA HALNYA MATI?-


Aku bertanyakan ibu aku halnya mati

Senyum ibu aku tak pernah berhenti mengulas

‘Itu halnya Azzawajallah yang empunya.

Kalau berkasih sayang, nah itu telah aku ertikan sepanjang hidup kau’

Terima kasih ibu kerana kecintaan kau terhadap anak ini


Lantas aku panjangkan soalan mati kepada karib aku

Sinisnya juga datang dengan seribu yang tersirat

‘Aku persetankan mati.

Itu kesinambungan propaganda hidup atas landasan membataskan’

Terima kasih karib kerana kecintaan kau terhadap hidup


Dan aku teruskan rayauan ini ke kaki gunung

Ke arah tiada modenisasi

Ke arah bebas hidup dan mati


Dakian aku terhenti di batuan teratas

Aku lihat hanya unggas yang malu bertaburan menyembunyi

Dan renek pokok dek kesejukan, bergoyang mengejek

Tiada tempat dapat aku rujukkan teka-teki mati


Aku lihat dihadapan jurang tersergam

Tidak tertampak dalamnya dilindung awan bersatu

Aku kira didalamnya jurang menyimpan kunci jawapan mati

Walau gementar tak dapat aku bendung

Aku beranikan setapak lagi mendaki


Belum pun sampai teguh langkah tadi

Lembut aku disapa oleh tiupan angin mesra

Bergoncang tubuh ini diherdik pulang

Dibisikkan nasihat sebelum aku akur berpaling pergi

‘Perjanjian kau dibumi belum tamat lagi.

Takkan kau jumpa jawapan mati sebelum gugurnya daunmu di Luh Mahfuz.

Bagi yang telah mengalaminya takkan pulang bercerita.

Maka kembali lah kau ke pangkuan desa’

Terima kasih sang jurang gunung kerana mencintai hidup dan mati


Rayauan aku kembali ke desa terhenti lagi

Di tasik menghijau, ditepiannya seorang perayau sedang bersyair memuji yang Agung

Aku bersimpuh sambil menghayati

Setiap perlakuan dan bait-baitnya menarik aku terus menjadi saksi

Tersinggung dengan kehadiran, dia langsung pergi


Hampir hilang dipandangan

Meninggalkan aku yang terus terbinggung

Langkahnya terhenti sambil berpaling

Seperti membaca hati aku, nun diperjauhan dia melaungkan

‘Dan yang Esa itu telah mengkhabarkan setiap perkara.

Tentang hidup dan mati.

Juga tentang hidup sesudah mati.

Kepada kekasihNya sebelum kau dan aku’

‘Dan kekasihNya juga telah mengkhabarkan lima yang ini ;

Muda sebelum tua.

Kaya sebelum miskin.

Lapang sebelum sempit.

Sihat sebelum sakit.

Dan hidup sebelum mati’

‘Dan aku telah melalui empat yang diatas.

Kini aku akan meninggalkan kau untuk menghadapi yang kelima’

Terima kasih sang perayau kerana kecintaan kau terhadap menasihati


Lantas buat sekian kalinya

Aku mendongak meratapi langit

Terusan mengerutkan seribu lagi persoalan halnya mati...


-catatan John si ‘orang gila’-

-0615 Jun 02, 2009, wilayah separa sedar-

Khamis, 25 Jun 2009

(Goin' Where) The Wind Blows - ARR

All American Rejects - The Wind Blows
Lyrics:
Ive got to breathe You cant that from me Cause its all that you left thats mine You had to leave And thats all I can see But you told me your love was blind
There are times Youre so impossible that I should sign a waiver And you will find Someone worth walking on when you ask me to go
Ill leave when the wind blows Take a breath and there it goes Ill be outside of your window
Ill pass by but Ill go slow Ill leave when the wind blows

There was a day You threw our love away Then you passed it to someone new You wanna stay
But since you wanna play We can finally say were through
There are times youre so impossible and you ask me to go
Ill leave when the wind blows Take a breath and there it goes Ill be outside of your window
Ill pass by but Ill go slow Ill leave when the wind blows

You can scream theres just echoes Pass outside of your window Youll be sad that you let me go Ill leave but just know As I lay in solitude Oh Whats a boy supposed to do I Shake the very thought of you Me together, I remember Late nights when I stayed up late All I do is wait and wait Your never coming home to me Thats the hardest thing to see
Ill leave when the wind blows Take a breath and there it goes Ill be outside of your window Ill pass by but Ill go slow Ill leave when the wind blows You can scream theres just echoes Pass outside of your window Youll be sad that you let me go On every face youll ever know And everywhere you ever go Youll feel when the wind blows
Weekaaaakaaaa...
This is majestic song from american band. not UK! The florida guys have always have fun of injecting fun and soda pop into their punk-infused materials.
Tyson really rocks everyone!! His vocs sensibilty and soft lick can make u ejaculate like AJ's cumshot!
This is lullaby ballad that made u cry but sooothe ur heart like a shot of mazzy star.
What makes this soapy magic is the way every verse, prechorus and chorus crafted & arranged wit sum' really addictive melodic vocal lines...
Some moments of wonder:
1. The prechorus line 'There are Times....' - the beautiful momentum enticed at this lyrical point
2. The chorus part '...I'll be outside of Your Windows...' - oozin' ahh this part is like having superb drug coupled wit tequila sunroof... how often can we come accross hook like this ?!!
The colored line above indicate the magic rarely seen in a song. U see Nuwadays, the radio/mtv stuff is so predictable and manufactured (no thanks to miley! AJ, shoot her up!) so with this song there's still a lot of hopes for sappy soapy drunkpunch ballad luv song!
At least, i can get rid of lady gaga for nuw so here i dedicate one entry to the coolest band ever rockin'! uKK, mane ko nye review ARR whole album niyh!
This is one hell of a song i wish i could've been ever written... But, damn i guess uKK has developed some really supershoooty skill that could surpass ma ability to make great song as well.. Surprise! Surperise!
Weh, geng sarang.. agak2 pasni ade panik-AAR taks?? Akih akih agege~agege
Pesanan utk uKK: Brew, pasni kite ade cencorship board la Abiz..kalau riff cam gn'r camne?! Tak lepas RTM sarang nihh! Tapi, masalahnye, nak buat trash mangkok mcm propagudhi aku tareti sangat.. camner?!!

Rabu, 24 Jun 2009

Pelajaran Hari Ini - Sila Bekal Sawi ke Jalan Telawi

KUALA LUMPUR 23 Jun - Satu kegiatan penipuan pakej umrah dikesan sedang berlaku di negara ini dengan memperdayakan bakal peserta umrah terutama dari kawasan luar bandar dengan tawaran pakej umrah semurah RM3,500 serta bayarannya boleh dibuat secara ansuran.Sambil menyifatkan pakej yang ditawarkan itu sebagai tidak masuk akal, Timbalan Presiden Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Malaysia (Matta), Mohd Khalid Harun berkata, kos serendah itu tidak mencukupi untuk ......
SISTEM EKONOMI KAPITALIS
Inilah sifat asli kapitalis. Inilah sifat kaum pemodal kapitalis. Dalam sistem ekonomi kapitalisma tujuan utama ialah untung.
Kapitalisma adalah sistem ekonomi yang tujuan asasnya mencari untung. Ini hakikat. Tidak perlu berdolak dalik.
Kaum kapitalis akan melakukan apa sahaja asalkan dapat untung.
Dalam sistem kapitalis – apa yang boleh di jual akan di jual. Asalkan ada untung.
Dalam sistem kapitalis – apa yang boleh di beli akan dibeli. Asalkan ada untung.
Dalam sistem kapitalis – agama, ibu, ayah, anak – semua boleh di jual – jika mendapat untung.Kapitalisma adalah sistem ekonomi yang tidak mengira agama, bangsa atau wilayah.
Sistem kapitalis bersifat uninversal – melintasi benua, daerah dan wilayah.
SISTEM EKONOMI SOSIALIS
Sistem ekonomi sosialis ini berbeza dari sistem kapitalis.
Dalam sistem ekonomi sosialis yang diutamakan bukan untung tetapi perkhidmatan.
Dalam sistem ekonomi sosialis yang diutamakan ialah kebaikan ramai bukan keuntungan pribadi.
Dalam sisstem ekonomi sosialis pembangunan dilakukan bukan kerana ianya boleh mendapat untung – pembangunan dilakukan kerana ianya membawa manafaat untuk orang ramai.
Dalam sistem sosialis hospital percuma – kerana ianya baik untuk menjaga kesihatan semua warga. Hospital bukan untuk membuat untung tetapi memberi khidmat. Khidmat terbaik diberi bukan kerana si sakit kaya tetapi pesakit memerlukan khidmat itu.
Dalam sistem sosialis pembelajaran –sekolah/universiti – diberi percuma kerana ianya akan melahirkan warga yang berilmu. Ini perlaburan yang dananya dikeluarkan dari kantong negara. Pembelajaran bukan perniagaan. Pembelajaran ialah untuk mendidik warga berilmu. Warga yang berilmu akan berbudi dan berbahasa. Warga yang berilmu tidak membawa porak peranda.
Dalam sistem sosialis perumahan didirikan untuk semua. Membuat rumah kediaman bukan untuk mencari laba tetapi untuk memberi keselesaan kepada penduduk. Kenapa yang kaya perlu 4 bilik dan yang miskin duduk berhimpit-himpit?
Kalau dalam sistem ekonomi sosialis syarikat kapal terbang adalah milik negara. Harga tiket ke umrah atau ke mana sahaja akan dijual semurah mungkin. Bukan bermakna penjualanan tiket kapalterbang akan merugikan tetapi niatnya BUKAN untuk keuntungan maksima.
Untung yang didapati bukan akan masuk ke dalam poket individu pemegang saham. Dalam ekonomi sosialis pemegang saham ialah semua warga. Bottom Line sosialis bukan ringgit dan sen. Bottom Line sosialis ialah khidmat untuk orang ramai.
Nota:
Mereka yang menentang sistem sosialis kerana mereka tahu dalam sistem ini mereka tidak dapat melabor modal untuk memeras dan menindas kaum buruh.
Negara sosialis selalu di serang kerana kaum kapitalis tidak dapat membuat untung dan merompak harta kekayaan.
Negara sosialis diserang kerana punca-punca ekonomi negara - minyak, bijeh, sawit,emas, besi dan segala hasil bumi - tidak boleh dimiliki oleh Exxon, General Motors, IBM, Chevron, ITT, Douglas McDonald, City Bank atau HSBC.
Memang betul dan saheh di Cuba tidak ada MacDogal. Betul di Cuba tidak ada KFC.
Tetapi di Cuba – ada sistem perubatan awam yang terbaik dalam dunia. Ianya diberi percuma untuk semua warga.
Di Cuba ada sistem pembelajaran yang terbaik di dunia. Sekolah perubatan Cuba memberi kuliah percuma untuk pelajar dari negara dunia ketiga termasuk dari Amerika.
Fakta :
Paling menyedihkan ada gulungan yang menentang sistem sosialis ini bukan dari kaum kapitalis yang kaya raya tetapi dari mereka yang miskin papa kedana. Mereka ini diberi ajaran dan ditakut takutkan bahawa kaum sosialis ini tidak bertuhan.
Ini adalah hasil dari sistem pembelajaran kapitalis yang telah membuatkan orang-orang ini bebal – tidak dapat berfikir. Dalam sistem kapitalis amat-amat diperlukaan orang-orang bebal lagi bodoh agar mereka boleh terus menjadi buruh dan hamba tanpa memiliki ketinggian fikrah dan keupayaan intelek.
Sistem kapitalis ingin melahirkan kaum buruh yang setia, tidak berfikir dan tidak dibenarkan berpersatuan. Dalam sistem sosialis kesatuan buruh adalah rukun pertama.
Dalam sistem sosialis pembelajaran percuma tidak memungkinkan lahirnya orang –orang bebal. Kebebalan adalah musuh utama sosialisma.Kebebalan dan kebodohan akan dilawan hingga ke akar umbi.
Dalam sistem sosialis tidak akan timbul isu PPSMI - kerana dari segi keilmuan telah diketahui bahawa untuk mengajar satu- satu bahasa BUKAN melalui maths dan sains tetapi melalui sastera.
Hanya dalam sistem kapitalis wujudnya manusia bebal yang mencadangkan cara mempelajari satu-satu bahasa adalah melalui maths dan sains.
Dirompak dari paham-pahamjelah.
Nota kuki: Ada desas-sesus yang menyatakan kehadiran sosialism akan menjadikan masyarakat yang pemalas, tapi alaaa kite bukan rajin sangat pun nak kejar satu benda.. Biar jela makan minum tepat tinggal rumah brothel kreta tempat jamm govt provide..ape nak susah hidup? Ni masing2 nak jadi John Wayne minum kopi terhegeh-hegeh baca bakunin kat tepi jalan telawi pastu memekak macam monyek kat chatboX susalaa

- APA HALNYA MATI? -

video

Ahad, 21 Jun 2009

Happy Fathers Day


Days are gone when I measured my height
By standing by your side
Days are gone..

When I tried to follow
Your steps,
Your manners,
Your stride

These are the days when dear daddy
I want to tell you already
You have been a special mentor
And a very special friend
And a very very special Dad..

View.. not review..



Common Dreads is scheduled to be Enter Shikari's second studio album, and is set to be released on June 15th, 2009 and June 16th for the US. (gosh.. its my birthday-credit to my dad- happy fathers day!)
As I have read, Recording of the album began in September 2008 and ended in late February 2009 and the album has recently leaked onto the internet!!


( you can simply find by Ares or Torrent, please ask UKK for copy.. hahaha)

The new album was recorded in Arreton Manor (*ccdG) situated on the Isle of Wight and that’s in England territory the land of multi-ideologies who were against citizen authorities abuse..
Several new songs have been played live in the tours and festivals leading up to the new album and you can view from YouTube..

(youtube got authorized unconfined release.. so go-go youtubemutfook!................ what then?! You want me to post the link? Do your fucking self!)


The album has a political motive behind it and references to the current economic climate is a topic that is covered with against capitalism and corruptions.

So enjoy the music , please be yourself and put PEOPLE FIRST!


*cubacaridalamGoogle

Drag Me To Hell! (Film review)




Gwe pegi tengok wayang cite nie..tengok cam biase jek, tapi ganaz citer ni. M0vie ni boleh ditakrif sbg film yang quiet underrated compared to mega film like transformers atau terminator: salvation.Dari mula sampai abis, mmg penuh dgn adengan2
(? - ni quote org tak reti tatabahasa) yg totally aku tak expect sebelum duduk.
Citernye mcm gini: Seorang minah exec ni, Christine (Alison Lohman) kena cursed dengan sorang nenek gypsi psl die (under pressure nak dapat promotion) tak layan rayuan nenek tu, Ms Sylvia Ganush (uh, name pun ganehh!) supaya bank jangan tarik rumah die. Nenek tu bengang cos' rayuannya ditolak dan dimalukan di khayalak bank tepat minah ni keje. Pastu, nenek gypsi tu curse die guna mantra dengan butang yang die cabut dari baju Christine.
Dipendekkan citer, Christine pun sedar yg die kene cursed cuba nak apologise tapi tengok2 nenek tu da meninggal. Nak uat caner? So, die kene live by the hell dalam tempoh 3 hari sblum syaitan Lamia tarik die ke neraka. Die pun enlist help dari bf die, satu tukang tilik dan sorang veteran penghalau roh jahat.

Ending dahsyat... Real, gwe pun tatau nak cakap ape, true, aku tak tipu nieh.Kalo aku cite, anti-klimaks la woi lu tegok sindri la takpun pakat beli dvd sambil isap gam.
Filem arahan Sam Raimi (of Spider-Man fame). Latarbelakang filem: Pasadena, California.

Nice horror, tapi expect soundtrack die patut lagi gempak..Kurang2 ade lagu slipknot, lamb of god, burzum ker (tak pun vociferation eternity hehee) baru effect die lagi cunn.
Brape bleh bagi bintang: gwe bagi 4.5 la amacam...? Wei..popcorn aku manee?
Scale Mat Sentul: ****1/2

Sabtu, 20 Jun 2009

Hair Dunks!

Metrosexuality Kills Hair Balls !
Which style are u ?

But, do u know there is another source of attraction other than hairstyla. It's ~ Law of Attraction ~ click here

Note: Dont forget to trim before flashing!

Khamis, 18 Jun 2009

GodSpeed


1, 2, 3, 4, 5

Guess what
we could dabble on double-talkin' jive
Till then, lest this sucker be alive


6, 7, 8, 9, 10

I lost my heart in ravin' bends
Get me cruise
in order to keep pullin'

Lets make bang & bros in the van

Give me poison & do me harm
It's all we need
A bitter doze in every me,

Every you

Rabu, 17 Jun 2009

Prom King From Hell!!

A tragic figure dawned upon
With cappie-weedy in his hands
Booty, booty,
Slicky, slicky
Hope can buy u misery
Wanks can lend u in autopsy

The king fucked the queen
Together, they bring the world upon their feet
Till then, the destiny fooled around
Thru it, God hates us all

Welcome, welcome
Shalom. Harlem. Salem.
Virginities really suffer
U can't finish what u begin...
Anything u deserve
U just can't phishin' the pain u've been feeding

Hope every nite is the prom
I kill the time
One day, horse whisperer will take my soul to squeeze
And Hope I Die Tonite

Jumaat, 12 Jun 2009

Gig Downallsh 6/6/09 Batu Pahat, Hotel Landmark - Review dari pengulas Special Brew






9am Hari kejadian 6/6/09
Spreet! sms bebunyi, 'woi..korang da bangun ke lum?' miss Sue di talian. Cipet..aper kess? Rock star kene bangun 9 pagi nak daftar & amik tag?!

930am geng SSP kumpul kat tempat jenayah.
1130am
tehegeh2 geng marsman prektis kt chamber busstand..strategi diatur, elak jadi badut.
1230am mase jamm dapat call dr organizer, pehh..mcm star laks.So, ktowang pun rush ke klinik.aku ngan Baboon sempat gak singgah kedai Auntie kene Special & whisky..aku terus tingtong masuk gig
tengok crowd da ramai gak..this supposed to be happening (or pening?) wdf..
1 pm
Datang je ktorang kat hotel, band no.3 tengah main grunge.Nirvana, sumbang sana, sumbang sinie malas nak amik port.cos pas ni band paling poyo nak perform.

Kemeleretan Ekinomi

Geng Marsman - ginji, uKk, boboy, AJ & aku appear onstage dengan pelbagai aksi & rockstar antic.Mcm sialla. Mase tu la rush nak cari kabel tak cukup. Tapi, ktorang da biase wat bodow jek. Agak meleret skit hingga Ginji sempat menyeloroh 'sori meleret.. ni satu penyakit eh!'. Dan kami pun tak expect ape2 sgt dr crowd pun psl ada aura MTV yg mungkin alienate diorg.no prob.Marsman memulakan show dengan lagu original ciptaan uKK (damn, never thought he's actually a blessed songwriter!) tajuk asal 'Dew-Nia' tapi diubah 'Bermula dari Titik Mula' - nanti la ktorg reproduce lyrics.

2nd song, main cover The Used. This is where it all happened..Out of the pop, gitar ukk sangkut masa verse. Last2 bass aku cover sume.whutever. Ginji berjaya handle crowd dgn baik so whut u can expect from an experienced hardcore soulster who've been there done that?! We come with big reputation but blew off everythin' like 16years kids! fuck, but thanx star mungkin malaikat senirama al-Muzikrijahulah (meme baik isarafel si peniup sangkakala) ingin menunjukkan sekiranya kamu persistent, tak kisahla betapa tuhan akan membalas setiap usaha yang kamu kerjakan, merompak menyamun ke. Ada sinar at end of tunnel, beb. Cos' ktorang pun tak perasan di sebalik few hiccup ni, marsman tak pasal2 da ade 2 lagu sendiri. Tetibe jek. Pasni aku rasa, lagu-lagu material sendiri akan keluar mcm cumshot AJ dapat suntut Kim Kardashians.free flowin'. So, thats good news.
Ktorang end the set wit another original, 'Maya Kecundang'. Aku rasa crowd suka lagu2 marsman cume
diorang malu2 kuceng nak dance psl tak tau nak masuk joget caner..tapi, aku rasa main ok cume biasela baru prektiz semalam beb, what a wanker. Ingat, baru semalam beb prektiz satu lagu....

*Jom rewind balik (wat style Back to the Future ahh..)

Jumaat 5/6/09 10.30pm. Ukk, AJ, aku kumpol kat sarang. Prektiz guna Keyboard Ad. Setting lagu 'Dwe-Nia'. kul 11pm, miss sue, lilyz bertandang pakat jamm kat pt raja. Anyway, aku mmg da booking kt praja sendu tu so kul 11.15 grak. Tiba 1145pm, geng marsman prektiz, bawak 3 round lagu 'dew-nia' (ni la first time ktorag proper jam lagu tue bedul!) & maya 2x, so sok gamble... Mlm jumpa si boroi tapi die tak sempat jamm da, sok pakat die miming je la kekeeh.

*back to review*

It's crazy, till nuw we can't exactly figure out whut exactly happened but its all down to rock star stage antic. Too bad, yet awkwardly mesmerized. Our pleasure to entertain.. Ahhah. It's like having Jackass, Eminem & Limp Bizkit boys wrapped onstage!! Cool or fool, we're still proud to strut own stuff, yo momma!
Anyway, aku tak amik port sangat psl benda nie cos' cuma main kat hometown jerk. So, who cares? Whaddafuck?!
Tapi, aku rase kalau kene kat konsert /gig len, aku rasa memang bole bawak bergaduh tur..40 hari tak tegur sape confirm..

Pastu, akibat penangan brew & whisky aku blah jap cos' nuthin really special..except special brew.

Pari-Pari Syurga & Bau Club 99 Baboon!

430 pm Urug-Hai masuk main. Dianggotai seorang punk rocker generasi ke-6 atau ke-7, rolle diorang mmg ganaz & ada peningkatan mendadak dlm performance. Cool.
5pm Sally Faerie the poppish female-fronted band. Ade couple of experience penah perform
kat SOHO Kl & Youth Fest '09 pwtc. Poopy stuff.

Sepertimana biasa dalam live show mereka, hanya drum Ainz Baboon yang menggamatkan suasana dan set. Dengan diselingi gitar fuzza yg cool, SF perform satu set yang baik..kali nie, vox sue keluar & obvious. Tapi, fuzza betul2 frush pasal tak dapat men cover ogy! tak berkembangla jari-jari die psl die sorang main bleh cover semua. Keshian lak ngan Baboon, tepaksa ngadap benda same jekk. Mula ngan lagu Time After Time (cover Cindy Lauper), then all originals - One Day, G-Song (G-Strings?!!) & fave 'Bukan Maksudku'. Nice set. walau kurang support crowd, ktorang enjoy!

Seterusnye, Merkmaid, band yang members diverse dr bp, jb, kl & treganu. Nice bunch of boys..aku prasan diorang skang da banyak main gigs so i suppose hard work pay off for em' so graet band, wish
em luck.

Murder on the Dance Floor

Next, Fear of Nekidness.. Nicee (reujuk abg Elli Gratis - pakai baju Hang Ten (???)) ade keyboard dan ini band yg sangat bagus. Die mengingatkan aku pada Restraint tapi sayangnye, speti kebanyakan band baik2 Johor, mereka seolah-olah dipinggirkan di kancah lembah kelang. Pejuang2 muzik johor memang kena berbuat sesuatu...just worried kalau band2 baik & ade stylO tersendiri ni dipupuskan akibat dominasi scene lembah kelang... JB guys just kena gerak aktive as satu entiti yang boleh mengancam populasi muzik tanahair esp. area KL.

Next, Emily Wear Purple Mascara..Dengan penggunaan effect sample (laptop kat stage),
First song is really great, bermula dgn effect laptop (riff cam iron maiden skit) dan attack masuk riff proper. And then, the emily affair is well-designed & bombshelled dengan lots dark riffin' dan classy performance.

Tapi aku tak pasti if lagu2 tu lagu sediri atau cover, tapi aku harap semua tu lagu sendiri mereka...cos' all is great. Cukup sifat..elemen melodi yang cantik, screamo yg pelbagai (bukan jerit crusty jek tauw?) dan riffin' yg mendayu (aahhh?). - maknanye sedap la tuee. Kedua-dua band di atas mempunyai kelebihan kerana bandboy jambu..WTF?? Tapi ganazz main screamo cradle of filth...Ni satu identiti yang menarik diketengahkan. They really murder the stage. Thumbs up, guyz! Hopefully, u guys can take on bigger stage & domination.Last band perform is Sykart, own home-grown band. Nice band to watch dan mereka mengakhiri gig dengan show menarik.
Secara keseluruhan, band of the day is Fear of Nekidness. Ouhh.. Sally Faerie pernah main satu bumbung dgn diorang masa gig JB 9/5, tapi ktorang buat dunno jekan..Terdapat titipan sendu bawhaw jumlah
kutipan berada di bawah paras tapi kamu organiser rasanya telah menjayakan satu gig yang cool. Untk pengetahuan, aku merupakan orang pertama yg buat gig kat hotel landmark (Millenium Skunk)..Tak caya tanye Sat (skin tegar), entah idup lagi ker tak. Dan kamu orang2 generasi ke-7 meneruskan usaha gigih di bawah sepanduk majulah muzik bawah tanah. Cuma, kurangkan skit protokol2 aneh mcm ambik tag 9am..?wtf

All in all, ni gig yg sangat bagus & cool. It just shows that we've got some cool talented bands wit style & attitude in da 'hood.

OK Where we go from here? For SF, its typical story nuw eyeing for more expose but first they must expand their song database which must include Ogy cover (bile Awe nak dapat bass niyh?). For Marsman, fuck! Dun u get it, kite skang da ada 2 laguw sendiri! Itu satu achievement cos' sebelum ni punye la susa struggle nak completekan lagu. To hell wit the hiccup, who cares?Most importantly, da ada lagu sendiri yg complete. Aku memang lebih concern dgn stuff & material sendiri psl tula yg bawak kite pegi jauh.aspek lain cam sound/gajet/instrument tu cuma supporting act jeks. Penyeri majlis. Tapi fundamentalnya, camne boleh jual material/stuff kepada masyakarat (intentionally spelled). Tapi aku jamin, pas ni lagu2 akan senang keluar mcm cumshot lepas main ngan cos' tanpa kita sedar, atau mungkin di bawah prosa separuh sedar, dirgahayu ayumi kite telah bermula dari titik mula... So pasni, where's the PIXss!! Somebody plz upload! Gee....

Gambar Curi : Myspace Sykart

Jumaat, 5 Jun 2009

Jemputan ke Majlis Pertunangan Dogol & Maya, uKK & Miss Dew-Nia


Walimatul-Kurus
Jemputan ke majlis pertunangan geng Marsman:
Dogol & Maya (Kecundang)
uKk & Miss Dew-Nia (Dunia)
Boroi & 'baby' tak jadi khawen (kes surat nikah tak siap)
Pengapit : AJ (Apik Kiri) & Baboon Ainz (Apit Kanan)
Tempat : Hotel Landmark, Depan Dewan Jubli Batu Pahat
Masa:
Hiasan & Make-up 11am - 2pm
Rongeng time 2pm onwards
Tukang akad nikah: Tombot
Hidangan: Tulang kambing biri-biri masak lemon ade champur kekacang sket.

OK guys, lets enjoy.. Anyway, Sally Faerie senyum jek kann.. Su, confirmm ke nak bawak lagu ogY nieh? Aish~ Lets keep your sweat flowin'!

Selasa, 2 Jun 2009

Melrose Place 2.0

Jeezy! The show got remake after 10 years. Following footstep of Beverly Hills 90210, some bunchy-munchy comes to life again this time led by Ashlee Simpson (wifey Pete Wentz of Fall Out Boys fame). Originally, this soap drama potrays the heyday of Gen-X someting u can compare wit film 'Singles' (potrayal of seattle grunge era) or Reality Bites (winona, ethan hawke & ben afleck)
This is story of 20-somethings consisting of various interesting characters intertwisted in an apartment building of LA's Melrose: publicists, aspiring filmaker, chef, environmentalist and not to mention, Samantha a-med-student-cum-escort. Also, a landlady cougar played by Heather locklear (ah, susa sangat nak eja name die la). Ashlee will play Violet Foster, a small town girl with knack of sex-kitten.

U can expect lots of silky lingerie, rampant lunatics and plenty of bed-hopping, backstabbing & cliffhangers.

I think they try to reconnect with Gen-Y (born 80-85) but thats old stack, how about disclassified gen '87-'91? At least these are the target market of 90210 remake. They got cool OST back in '95 wit the best dong is Urge Overkill's 'Turn your back on me'. Ashlee Simpson moves to Melrose Place. Will Jessica visit?
Ashlee...? Damn, bring back jessicaaa!! I wanna duck youuu

Too bad, it wont aired in malaysiau so whaddafuck everyone's here is so panic am look for moment to kick weed sambil watchin' MP 2.0!

Thats better deal than choking tequila in laundry...or any spot u (think its cool?) spfoooch..

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan