Sabtu, 14 Mac 2009

Tirai Sendu

Di atas mega sirna aku berdiri
Di lorong sepi aku menyendiri
Di terminal kasih pencarian terhenti
Di tabir kenangan resahku berpanjangan

Berlari-lari mengejar bayang
Tersungkur jatuh di dasar khayalan
Bawa aku terbang
Melayang....

Pintalkan namaku
Walau telah kaulestarikan kebencian pada diri ini
Sendu di kamar hati
Tak siapa sudi mengubati

Sudi - Minuman Sudirman masa zaman muda-mudi

84 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sudi ke sudir bro?
minuman ni ada alkohol kan?

Jan Kafka berkata...

jadi sudirman masuk neraka sbb keluarkan minuman alkohol? karbonat la dol.

atas ni mau keluar lagu ka?

Tanpa Nama berkata...

stone je keje.. produktif please...

Tanpa Nama berkata...

peminum arak,agak2 masuk syurga ke neraka??
(kalau dieorang belum taubat)

brokeN~Fleet berkata...

ni sape plak ni nk timbulkan isu2 extremist ni? bak sini aku tampar muka tu!

Tanpa Nama berkata...

x bole ke encik fleet?
sebab?

brokeN~Fleet berkata...

sebab aku x suke..

misnomer berkata...

Tampar jee muke... Ingat, die je dapat tiket ke syurga.

Tanpa Nama berkata...

Aiks?! Blog ape ni?! Org tanya pon nak kene tampor?

brokeN~Fleet berkata...

aku bukan nk tampor org yg tanya.. tapi aku nk tampor org yg suka menimbulkan provokasi pada blog ni..

paham? x paham google (mcm biasa ayat2 konon ol timer)...

Tanpa Nama berkata...

Dahtu sape yang tanya sape yang provokasi? Org yg tanya tu la yg menimbulkan provnkasi..secara tak langsung awak nak tampar si penanya la..kesian..awak ni pembelit lah..nak gi minyak beku ikot jalan kl..

brokeN~Fleet berkata...

sah la ko ni sengal..

tanya = atas dasar ingin tahu, menyuarakan kemusykilan...

povokasi = menimbulkan isu atas dasar ingin mencabar...


ko kena igat.. provokasi juga membolehkan ko x masuk syurga.. ref : (http://www.iluvislam.com/v1/print.php?type=A&item_id=832) baca sampai habis kalo ko nak pandai cari jalan ke minyak beku..

Tanpa Nama berkata...

Awak rasa tercabar ke? Ke awak nak ikot jalan lain pulak?
Ikot singapura mungkin?

brokeN~Fleet berkata...

saya akan rasa tercabar bila dicabar.. simple bukan? ikut je jalan asal.. tapi jalan kaki.. boleh?

Tanpa Nama berkata...

Yes..betol..saya nak tanya ni (bukan provok tau)..kalau minum minuman keras boleh masok syurga tak? (Melainkan bertaubat)..ikot jalan biasa tau..jgn ikot kl..

Tanpa Nama berkata...

bersarang,berseni dan memekik!!!!!
jgn pekik kuat2..nanti kena tampo....
ini blog gabungan budak2 'gangster' dan budak2 yang mempertahankan hak2 asasi manusia(yang dulu juga pernah 'sakit' dgn budak2 'gangster')...
jgn diganggu...
mereka ini punyai hak mereka sendiri,ini blog bukan untuk dikritik,tapi untuk berkarya...
ingat!!!!
tulisan mereka tidak boleh dkritik,segala kritikan akan di anggap menimbulkan provokasi...
mereka semua mahu hidup dgn aman dan damai tanpa sebarang kekacauan...
ingat lagi!!!!
jangan di bincangkan isu agama di sini,kerana...itu juga boleh menimbulkan kehuru haraan bagi mereka..
ooohhhhh...
sungguh tenang berada di sarang ini sambil memekikkkkkkkkkkk!!!!!!!!
jangan hangat2 tahi kambing ya abang2...
oh ya...mana yang lain??masih terbang?

-mak enon-

etniez berkata...

Aku rasa die nie ni sewel laaa

Tanpa Nama berkata...

Kalau macam tu sori la mak enon..saya tak tau pulak begini keadaannya..berdasarkan komen yg diberi oleh saudara brokeN fleem eh salah 'fleet'..saya dapat gambarkan saudara fleek eh salah 'fleet' ni seorang yang hebat! World! kata mawi..oleh kerana itu, saya ingin mengambil kesempatan ini (susah nak jumpa orang hebat mcm saudara fleeg eh salah 'fleet' ni..) utk bertanya..(bukan provoke)..tetapi beliau sudah terasa pedas..di sebabkan itu lah dia ingin menampar orang lain dan men'sengal'kan orang lain..maaf kan saya saudara fleeb eh salah lagi 'fleet'..

Tanpa Nama berkata...

Saudara pekak punya puisi sangat saya admire..teruskan saudara pekak..saya dapat rasakan saudara pekak ini bijak orangnya..

Anon #1 berkata...

minum minuman keras masuk neraka kot. neraka yg kau percaya la. aku (aku saja) percaya neraka yg lain. kita bole bincang neraka sapa yg lebih menarik/kejam/cantik/busuk/panas/happening etc nanti kalau minat.

aku x paham kenapa nak asosiasikan mabuk/stone/porno/gangster/gaya hidup liar etc dgn dak2 SSP ni? dah jadi persepsi a priori. masa ada kes masuk suratkabar parti liar seks pun ramai berpusu tanya kalau2 SSP yg diserbu oleh polis maksiat. padahal mereka ni tgk dvd filem hebat2 gak, dgr muzik keras n lembut gak, minat sukan gak, makan lontong goreng gak, petang2 main bola gak, nak kawin ada anak gak, ada impian gak, x menghabihkan beras gak, ada otak gak, ada sijil berenti sekolah gak, pemandu berhemah gak blablabla. kena juga tamparan prejudis.

rasa kena betul bait Chairil Anwar: "[Kami](sic) ini binatang jalang dari kumpulannya yg terbuang."

aku rasa reference 'gangster' dan 'sakit' tu agak overrated la. tu mcm budak kecik dah kena buli lari terkencing dlm seluar jelir lidah mengejek. immature character assasination. cuma dtg bawa kote letak kat kepala otak letak kat anu dicucing tak pancut2. (sapa ada berani lukis kat dinding pekik?)

kami x kisah membincangkan isu2 agama. tapi samada kamu cukup terbuka untuk membincangkannya satu isu prelimary juga kan?

maafkan bro fleet/m/k/b (ikut kronologi bunyi kebodohan latahan kamu) sbb terasa diri hebat. sbb kami mmg HEBAT! untuk ada selfconfidence kami mesti pertama-tamanya rasakan diri kami hebat! tu sepatutnya korang dah belajar dr Dr Fadzillah. aku curi2 dengar je. lagipun perkataan tampor/sengal gaya nahu bro fleet/m/k/b tu rasanya cuma bebelan kosong xde efek. kesannya tak mcm bila MP Pucong menuduh 'pembunuh' terus kena digantung. lain bro, lain..

berdirilah di atas tanah yang solid, bukannya cuba menggarap angin.

haha. agak lawak sebenarnya. smp grup mempertahankan hak asasi pun kena ni. tak lama lagi PKR PEKEMBAR Sime Darby pun kena hentam sekali. alah biasalah, nak cari kambing itam.

kritikla penulisan mereka bro. isinya. esen nya. bukannya dtg terus memekik tanya soalan xde kena mengena. dtgla dgn style. aku pasti ko 'style' orgnya. bukan luaran saja tau.

Ta!

-masih bertahan dgn nama Anon#1-

Anon #1 berkata...

Oh ye...

pendapat saya x mewakili mana2. saya cuma agent provocateur yg dibayar CIA. G'day chums!

Tanpa Nama berkata...

Dia suda mari..dia suda mari..takot kene tuduh 'angkat parang untuk orang lain', terus kata ejen CIA..haha..kesian mr kleef..eh salah eh!

Tanpa Nama berkata...

Anon#1?? Mcm pernah ku dengar?...Wah! Kat jalan jenang pon ade dia ni?..orang yang sama ke ni? Hehe..memang hebat dia ni..

XCVI berkata...

Eh ko nie bengal ke aper... Betul opinion anon#1 Nak kritik biar intelligent sket, bukan nak bunoh karakter. Pegi takung idea dulue...Baru nak debat

Tanpa Nama berkata...

Peh..XCVI ni lagi hebat..siap suruh org takung idea lagi..takung awak dah penuh ke belum? Ke dah tak cukup takung? Melimpah2 sampai nak mem'bengal'kan orang?..(lepas ni mesti en. anon#1 angkat parang lagi..)kesian...

whatever-the-crap mahn.. berkata...

memang betul la ko bengal, tau nak provoke je. dah la berdebat takde isi, tau nak tuduh org lain angkat parang utk org lain. so what kalau anon#1 nak angkat parang? at least whatever he says has substance. kau? bila org suruh takung idea kau blasah dia balik. amenda la..completely missing the point. so memang betul la kau bengal.

Tanpa Nama berkata...

Eh awak ni knape? Nak bengal kan orang jugak? Hmm..saya tak ckp pon en Anon#1 punya pandangan salah..betul suma yg dia tuliskan..ya betul tu! Sekurang2 nya beliau tidak mem'bengal'kan orang, meng'sengal'kan orang, ingin menampar orang, men'sewel'kan orang..mmm..en. Anon#1 sahaja yg menampak kan kehebatan dirinya di blog ini setakat ini..yg lain nampaknya masih asik nak mencaci sahaja..rasanya kalau takde en.Anon#1, blog ini mungkin tak best..atau tak style..haha..

Gin Jimuda berkata...

oh.di mana-mana pun iklimnya tetap hangat-hangat terbakar.

mula-mula tak sangka juga SSP ni dah evolve jadi blog dalam masa yang tak selama mana.dan tambah menggeletek bila penganut dan pengkritik maseh bau-bau yang sama.

nampaknya, penyakit panik moral ni agak menular dan maseh lekat kuat pada sesetengah orang.cuma kali ini, aku kira anon dan mak anon ni punya bau yang lain sikit.ini bukanlah bau yang sama macam dulu.tu pun kalau aku tak silap la(harap-harapnya aku betol).

*tak suka cakap banyak.

Tanpa Nama berkata...

Ha..en.Ginji..saya rindukan puisi 'jantan' awak..awak pon ada di sini? Awak pon hebat en.Ginji..(ikhlas)..teruskan..

Tanpa Nama berkata...

wahhh...panas betul cuaca di sini..
nampaknya berrrooooo anon#1 di bekap oleh penghuni2 sarang yang lain.yeah!!!mungkin,aku kata mungkin tau! penghuni2 sarang yang lain tidak banyak membaca(banyak membaca keee??) seperti beeerrrooo anon#1,lantas mengambil jalan mudah,meng'ia' kan apa2 pendapat beeerrroooo anon#1 dengan hebatnya(hebat keee?).hah!!!sudah tiada idea lain kah???atau penghuni2 sarang terlalu 'taksub' dengan beerrrroooo anon#1 sehingga hanya nampak yang hebat2(hebat sangat kah??) saja pada berrooo anon#1??entahlah..orang seni ni susah di jangkakan(seni sangat kah??).ok,berbalik pada kenyataan beerroooo anon#1 tadi.

neraka yang aku percaya adalah sebuah tempat di hari pembalasan(hari kiamat) untuk mereka2 yang melanggar perintah ALLAH S.W.T semasa mereka(termasuk aku,kalau aku melanggar perintah) hidup di dunia.Dan aku rasa semua penganut mempunyai kepercayaan sebegitu(kecuali seorang agnostic),cuma yang berbeza adalah pembawakan dan kepercayaan kepada tuhan masing2.jelas???
aku tak tau kalau kau ada neraka sendiri???
mungkin kau boleh bayangkan neraka kau sendiri sewaktu kau dalam keadaan separa sedar,mungkin ok.Andaian aku saje.dan kau boleh jelaskan apa neraka yang kau percaya kalau ada masa nanti.

ohh..dalam tulisan 'anak2 buah' kau sendiri,terang2 mengatakan segelintir penghuni ssp memang pemabuk yang hebat,dan kalau aku x silap lah,dulu...lama dulu tau..kau sendiri pernah melabelkan segelintir dari penghuni2 ssp adalah 'gangster'.apa sudah jadi??adakah kau juga tergolong seperti budak kecik dah kena buli lari terkencing dlm seluar jelir lidah mengejek???entah,mungkin kau ada alasan sendiri.pasang telinga, aku dengar.kau menulis,aku membaca.

ya,kerana memikirkan yang kau hebat(hebat sangat kah??),sampai segala kritikan orang,segala kutukan yang lain dianggap menyimpang dari cara kau berpikir.ya,kau hebat,sangat hebat dari segi mencuri kata-kata yang kononnya agong dari penulis2 yang kau sorang(dan yang lainnya mengikut)agungkan.dan yang lain juga hebat,dari segi meng'ia'kan segala pendapat kau.hah???

kerana,segelintir(bukan semua)penghuni ssp seolah2 macam tiada isu lain untuk mengakhirkan setiap perbincangan,balik2,"biarlah,tu hak dieorang,asal x kacau aku cukup"hak setiap individu kononnya,ahah!
mana hak aku sebagai seorang Muslim untuk menegur kesalahan yang segelintir(bukan semua paham!!!) penghuni ssp buat secara terang-terangan??hilang dalam sarang korang kee???

ok,cukup 'setail' x aku memekik di sarang ni???dan apa yang aku kritik adalah penulisan beeerrrooo anon#1 tau(bukan yang lain,sebab yang lain hanya pengikut setia yang takut akan 'idola' mereka)
kelakar x beeeeerooo anon#1?

beeerooo,cara kau ucap selamat tinggal tadi macam x kena la..

sepatutnya macam ni...

daaaaaaa(baru la indon,baru la chairil anwar,baru la binatang jalang dari kumpulan yang terbuang)

daaa!!!! :)

-masih bertahan dengan nama mak enon-

Tanpa Nama berkata...

oh ya,
'pendapat saya x mewakili mana2'..
maksudnya?? maksudnya kau x mewakili polis ke?ashkar melayu ke?atau persatuan membasmi penagih dadah semalaysia ke? ada banyak pihak ke kat sini?

p/s: gin jimuda,aku rasa kau betul.dan aku tau,kau memang seorang yang x banyak cakap(mungkin banyak berpikir kot).

ayuh,saya mau jual idea,awak semua mau beli kah??

-masih bertahan dengan nama mak enon-

Tanpa Nama berkata...

Haha..mak enon rupanya..iskh..iskh..ishk..ape kabar makcik?

Tanpa Nama berkata...

Owh..berarti saudara Anon#1 hanya di'hebat'kan oleh puisi-puisu atau tulisan-tulisan agung dunia sahaja..(agung ke kalau setakat 'dunia'?)..beliau hanya 'menulis balik' apa yg telah ditulis sahaja(oleh manusia 'biasa')..hmm....tak salah sebenarnya..cuma mungkin tak style...heheh.yang lain-lain tu macam mane pulak? Heh..

Tanpa Nama berkata...

Hahah..seolah-olah(bukan pasti)nya,saudara Anon#1 ini hanya ingin me'nunjuk'kan kehebatan dirinya yang dia sudah melimpah-limpah takungnya..hebat sungguh..

misnomer berkata...

Lelong saja idea kau di gedung beli-belah dan shopping complex; atau bundle yg menawarkan jeans pada harga RM350 sehelai.....
Mungkin laku kat sana..

Tanpa Nama berkata...

Heheh..en.misnomer..awak ni mcm perli en.Anon#1 jek..hee..kesian en.Anon#1...

misnomer berkata...

Ko ni dah meraban... Bawak askar2 kau.. Meh kita debat, beradu idea... Atau mungkin juga kau taklah sehebat mana, cuma meraban je lebey..

P/s : tolong jangan merabankan idea2 tuhan..ko la ni sebenarnya menara kesesatan

Tanpa Nama berkata...

Hahah..inilah dia..betul tulisan saudara anonimus di atas..penghuni yang lain hanya boleh begini jek..tak stail la en. Misnomer..hmm..saya nak tanya ni (bukan provoke)..siapa tuhan awak? Ayat Quran bukan idea en.Misnomer..ia turun dari Allah (tuhan saya)..tiada siapa yang mencipta ayat Al Quran..

chameleon berkata...

psst..sakit ke outsiderz nih?huhu.orang soh makan ubat tanak..dah tu menyusahkan orang lain..

Tanpa Nama berkata...

bengal adalah sejenis harimau.
Harimau adalah hewan nasional dari:

China, bersama naga dan panda; harimau adalah simbol tidak resmi.
Banglades (Harimau Bengal)
India (Harimau Bengal)
Malaysia
Nepal (Harimau Bengal)
Korea Utara (Harimau Siberia)
Korea Selatan
Nazi (sudah tidak ada) bersama dengan elang hitam.
USSR (sudah tidak ada) (Harimau Siberia)

Anon #1 berkata...

haha.

sebenarnya bila pikir balik mmg buang masa aku layan org mcm ni. mcm org tuli yg jual buku agama kat kedai makan. dtg bawa anasir ketuhanan di mana2. tataula samada betul kau ni bodo ke kategori tuli. (harap maklum mengenai cara aku membodohkan dan/atau mentulikan kau kerana nampaknya cara kau buat nuisance adalah gaya picisan sebegitu). mengikut cara dan gaya kau aku tatau kenapa kau boleh masuk uni (masuk ke?) sekalipun habis sekolah menengah (habis ke?). ahh, anak melayu. patutlah...

aku x mencuri kata agung. mereka semua mortal. dan aku seperti org lain juga yg ada impian (kau ada impian? ke sibuk nak buat perkiraan samada cukup token nak masuk syurga ke neraka nanti? atau berlumba dosa n pahala dgn org lain?) ada potensi jadi lebih bagus dari mereka yg kau kata agung tu. aku rasa kau yg secara harfiah memanipulasikan dan menguasakan kata2 agung Tuhan.

Samada mereka gangster ke, pemabuk ke, pembaca komik ke, pelanggan tetap pelacur A ke, budak Tabligh ke, anak mak ke, aku pedulik apa? bukan tu alasan yg menjadi kriteria untuk mereka jadi kawan aku yg boleh dgr susah senang hidup aku? sekurang-kurangnya apa yg aku rs tak kena dgn pembawakan kwn2 aku aku ckp terus depan2. bukan kenalan yg diam di depan, yes sir ya la uhhmm angguk-angguk simpan dlm hati jadi kanker cari medium lain nak hentam org. alahai, kau yg pengecut gaya2 ala cool nak control ensem ni, at least aku pki nama anon #1 pun org tau sapa aku kan???

hanya selagi kau boleh memberi input yg lebih kritikal aku rs x salah untuk masing2 menghujahkan ide masing2 kan? tapi kau yg reti membaca ni patut membaca balik betul2 apa yg kau tulis dan sepatutnya rs malu sbb xde input kecuali lolongan berbaur kacau, paranoid, paternalistic, terroristic semata2. patutlah kau x kasi nama... sekurang2nya Quasimodo berani keluar tunjukkan kehodohan utk selamatkan org yg disayangi. (maaf guna bandingan renaissance barat ye). ni utk menyelamatkan agama agung yg tersayang pun cocok sembunyi2. kau tetap takde gaya.

aku tatau la dgn cara melolong memekik kononnya nak menasihati seperti ni kau dijamin masuk rejimen ke-10 askar Imam Akhir Zaman nanti. apa Harussani dah istihar perang kepada 'munafik2 agama' ni? oh, ada perkataan ijtihad rupanya...

rilek beb, biarkan "pengikut2" aku. diorang x mengiakan bulat2. sbb diorang ada akal cuma xde internet. cuba la faham tu...kalau kau nak try diorang ajak la jumpa di luar (oh lupa kau kurus keding takut dibelasah sbb kau rs diorang gangster simpan kerambit dlm seluar. ok granted).

haha. aku lucu tgk kau sedaya upaya cuba nak jadikan lolongan kau kt sini setail. smp tanya aku blk samada setail x tu. kesian...

saya x kesah diperli/diketawakan. takde masalah dgn tu. lagipun hati saya bukan hati kertas.

ok. anon bawah umur. ur turn. play ball (lagi bagus kalau kau reply dlm bahasa inggeris. mungkin bole tunjuk sket kecerdikan kau tu. u really do sound stupid in malay, u know?) cuba ye adik?

Tanpa Nama berkata...

En. Chamelion..jangan guna perkataan 'sakit'..en.Anon#1 kata overrated..kesian en.Anon#1..asik kene perli jek arini..ketuk dulang,paku pakis..heheh..kepada en.Anon#1, saya simpati dengan awak..kirim salam kepada kedua ibu bapa anda..

Tanpa Nama berkata...

En.Anon#1..saya tak kenal awak..saya tak tau sape awak..saya outsiders..saya tak kurus kering..saya tak melalak..cuba perhatikan siapa yang melalak? Awak salah orang ni..daripada gaya awak menulis,awak semacam meng'hentam' seseorang?!..betul apa yang awak tuliskan tu en.Anon#1..tiada salahnya..kenapa awak macam melenting? Macam berdendam? Siapa awak? (Ikhlas)

Tanpa Nama berkata...

Eh satu lagi en.Anon#1..siapa tuhan awak? Awak percaya pada tuhan? (Betul-betul tak tau)..oh ye untuk pengetahuan saudara saya tak masok universiti..satu lagi..'kata-kata agung tuhan'..siapa tuhan yang awak maksudkan tu?..hmm..ada satu lagi kemuskilan..awak tulis 'jumpa di luar'..apa maksud awak? Ajak beradu tenaga ke? Bergadoh? Saya macam tak percaya awak boleh menulis sebegini rupa..awak bangsa melayu eh?..atau awak seolah meng'anjinghitam'kan penghuni sarang..bila menulis dlm bahasa inggeris nampak pandai ke?

brokeN~Fleet berkata...

aku ckp mmg direct n simple.. x guna/buang masa aku nk bermadah/berhujah serta berfrasa puitis/moden dgn kau sebab aku rasa lebih baik aku tujah hasil fikiran ke penulisan lirik yg lebih spiritual.. at least ada la hasil..

sinopsisnya... semak la kau!!!

*(i'm sori kata amir yang x dpt jd JUARA).. ini bukan fesbuk ke myspes ke frenster ke tagged ke.. ape² lah.. siap nk knl²... agak-agak ar......

Tanpa Nama berkata...

Jawab je la soalan tu.....bukannya susah pon soalan..tuhan awak sape? Agama awak ape? Soalan kat universiti lagi susah pada ni..apsal susah sangat nak jawab?
Heheh..kalau awak jawab 'bukan org islam',benda ni tak panjang smp mcm ni..

Anon Godly #3 berkata...

mungkin menulis dlm bahasa inggeris bole tunjuk kau tu guna otak sikit. cuba la...

apapun, tahniah sbb menjalankan tanggungjawab anda sbg muslim soleh dgn begitu berdedikasi. 10 bintang! harap kita bersama-sama masuk syorga nnt. ingatku dlm doamu ye? apa2 yg kau buat ambil diriku dlm pertimbangan ye?

tapi attribute kurus keding tu mmg kena dgn gaya capik kau tulis. kena kan? tokseh explain deh...

Anon Jerangkung Jongang berkata...

aku dah jd zombie. takde agama

Cik Anon No. 5 berkata...

my parents are muslims. so im brought up as a muslim too. but my parents x kisah i keluar campur org. i kenal most of SSP. they play good music! and theyre nice ppl too! y u nak tanya diorang ni tuhan agama diorang??? i rasa tu hak peribadi diorang. plsssla...

grrl power!

Shadeyz berkata...

Gelanggang dibuka kembali... Hah!

Tanpa Nama berkata...

Hak peribadi untuk seseorang menganut agama ape sekalipun..betul..tetapi, apakah malu atau takut untuk mengaku islam? Takut dituduh tak 'true'? Saya beranggapan kuat yang penghuni sarang ini semuanya islam..sekiranya ade yang bukan islam sila bagitau dan saya tak menyemak kat sini lagi..

Anon #106 berkata...

assholes. illiterate bigots. thats what u are. aku muslim so? hidup aku aku punya psl lah. apa bukti aku minum arak? tembak tak kena la dol. sibuk je. cari kerja lain la, masuk raja lawak lagi bagus dol.

Anon No. 12 berkata...

macam malaikatul maut daaa. greng grong grang wargghhhh (kena tunjuk kat kuasa dulu beb)

Anon Supermen berkata...

Anonimus igt kita x kenal dia. cuba nak sembunyik takut org kenal kebangangan sendirik. takdak caree la lu weh. konon nak lantik diri sendirik jd vigilante agama. piirrahhh!!!

aku rs syed dollah tmn penggaram dulu lagi lenient drpd dia ni. mesti dpt epiphany boob lady ni. hey melayu bodoh tunjukkan identiti ko la. gelanggang la apa la. seronok x psl2 pulak dia. mcm tuli sebenarnya dia yg dipermainkan kat sini. mmg dol

brokeN~Fleet berkata...

memang sah ko ni x tau jalan ke minyak beku.. nyah la dari sini!!!

ko pon belom tentu masok syurga bayangan ko.. dengan cara ko yg nth ape2 nth.. kuat sunnguh azam ko untuk bertanya kami.. tapi pernahkah ko bertanya diri sendiri? secara verbal memang masing² boleh jawab.. bdk tadika pon bole meng'iya'kan diri mereka islam... oleh kerana ko ni lahir² je dh ade pangkat 'islam'... oleh kerana ko memprovokasi orang dengan GUNA islam.. pegi la check kt mana2, ade x nama ko kt dalam list masok syurga? walaupon ko kata ko x minum arak n ko dh taubat ke nth belom ke.. entahlah labu...

oh ya.. sekarang ko masih bertanya atau ko cuba melakukan provokasi? lupa nk tanya balik...

kalau dh 'semak' tu.. ape kau buat? mesin je pakai mesin rumput!!

*peringatan sekali lagi : ini bukan blog untuk berkenalan.. nak berkenalan pegi la kenal dgn anak pak'O.. kurang2 dpt gak cendol free (Takaful Ikhlas)

longjack berkata...

Cane nihh Anonymous.. Hang pi manaaa hukhuk

Tanpa Nama berkata...

jgn melenting abang anon#1,kan kau orang yang rasional pemikirannya.tapi kenapa kali ini macam melenting tinggi2? ilek2 sudeyyy...heheheh..

"Samada mereka gangster ke, pemabuk ke, pembaca komik ke, pelanggan tetap pelacur A ke, budak Tabligh ke, anak mak ke, aku pedulik apa? bukan tu alasan yg menjadi kriteria untuk mereka jadi kawan aku yg boleh dgr susah senang hidup aku? sekurang-kurangnya apa yg aku rs tak kena dgn pembawakan kwn2 aku aku ckp terus depan2. bukan kenalan yg diam di depan, yes sir ya la uhhmm angguk-angguk simpan dlm hati jadi kanker cari medium lain nak hentam org. alahai, kau yg pengecut gaya2 ala cool nak control ensem ni, at least aku pki nama anon #1 pun org tau sapa aku kan??? "

baca balik apa yang kau tulis,dan bandingkan dgn apa yang aku tulis...langsung x de kene mengena beeeroooo..aku x de mention pun yang aku memilih kawan,dan mereka semua x layak berkawan dgn aku..apa ni tuan??apa errrr punya peguam(peguam kah?)heheeh..jgn melenting..ilek2..
aku rasa kau pun bole agak siapa aku macamana kau perasan yang semua orang kenal sgt dengan gaya penulisan kau tu..cakap depan2 ke kau?(dgn perasan yang orang semua akan kenal kau walaupun kau menggunakan anon)..kelakar la tuan peguam ni..(peguam ke?)


"hanya selagi kau boleh memberi input yg lebih kritikal aku rs x salah untuk masing2 menghujahkan ide masing2 kan? tapi kau yg reti membaca ni patut membaca balik betul2 apa yg kau tulis dan sepatutnya rs malu sbb xde input kecuali lolongan berbaur kacau, paranoid, paternalistic, terroristic semata2. patutlah kau x kasi nama... sekurang2nya Quasimodo berani keluar tunjukkan kehodohan utk selamatkan org yg disayangi. (maaf guna bandingan renaissance barat ye). ni utk menyelamatkan agama agung yg tersayang pun cocok sembunyi2. kau tetap takde gaya."

ntah sape quasimodo ni pun aku x tau,salah satu contoh kau menunjukkan kehebatan kau depan 'anak buah' kau.biar mereka semua 'adore' dgn kau...heheheh....ahhh..peguam..biasa lee...hehehe..aku x takut untuk keluar depan kau demi membetulkan apa yang x betul(pada kau betul sgt).cuma masanya kot belum sampai lagi..mungkin minyak beku nanti tuan peguam?apa pendapat tuan peguam?(peguam???)


"Ko ni dah meraban... Bawak askar2 kau.. Meh kita debat, beradu idea... Atau mungkin juga kau taklah sehebat mana, cuma meraban je lebey..

P/s : tolong jangan merabankan idea2 tuhan..ko la ni sebenarnya menara kesesatan"


ni ke yang kau katakan tulisan yand ade input??ohhh..sedih..macam gangster nak pukul orang je aku baca..smungkin juga tuan 'misnomer' anak buah tuan peguam ni ,adalah seorang yang pengecut tapi berlagak cool sepertimana yang tuan peguam nyatakan..mungkin kot..idea tuhan?
bagi penjelasan tentang ini bole?kalau idea err tuan peguam aku paham..heheheh..


"haha. aku lucu tgk kau sedaya upaya cuba nak jadikan lolongan kau kt sini setail. smp tanya aku blk samada setail x tu. kesian..."


aduh,tuan peguam ingat saya memaksudkan betul2 ke dgn apa yang saya tanya??betul ke tuan ni tuan peguam??aduh lagi..peguam oh peguam...

"kalau kau nak try diorang ajak la jumpa di luar (oh lupa kau kurus keding takut dibelasah sbb kau rs diorang gangster simpan kerambit dlm seluar. ok granted)"


macam terlalu yakin dgn agakan kau ek tuan peguam.jadi,apa relevannya aku letak nama aku,kalau kau pun dah yakin dgn tekaan kau,sape aku yang sebenarnya..aduh..peguam.peguam tuli kot??(harap maklum mengenai cara aku mentulikan kau kerana nampaknya cara kau buat nuisance adalah gaya picisan sebegitu) pinjam ayat peguam kejap..boleh ye..

"ok. anon bawah umur. ur turn. play ball (lagi bagus kalau kau reply dlm bahasa inggeris. mungkin bole tunjuk sket kecerdikan kau tu. u really do sound stupid in malay, u know?) cuba ye adik?"


aku memang x pandai menulis dalam bahasa inggeris,bukan macam 'pengikut' kau yang ini...


"mungkin menulis dlm bahasa inggeris bole tunjuk kau tu guna otak sikit. cuba la...

apapun, tahniah sbb menjalankan tanggungjawab anda sbg muslim soleh dgn begitu berdedikasi. 10 bintang! harap kita bersama-sama masuk syorga nnt. ingatku dlm doamu ye? apa2 yg kau buat ambil diriku dlm pertimbangan ye?

tapi attribute kurus keding tu mmg kena dgn gaya capik kau tulis. kena kan? tokseh explain deh..."


aku rasa kau patut ajar tuan 'anon godly' menulis dalam bahasa inggeris biar nampak lagi pandai macam tuan peguam kita ni....

ok,tuan peguam,giliran kau pelak..(kalau masih berminat)kehkehkeh...


p/s:mungkin kita boleh joget sama2 di minyak beku nanti??lagu SF mungkin??atau lagu CF?heheheh..

daaaa...


-aku"mak enon"yangteruskosong-

misnomer berkata...

Apa peguam2 lak nie... Ape taraf ko lak dgn tempelan kosong yang cuma telanjangkan diri kau sebenar.. PELACUR MORALITI a.k.a Superman Agama (aduh, songsangnya kaw!)
Ko lebih suka membunoh karakter dari MENGHUJAH IDEA BERNAS (mengesahkan ko nie bebal), memang tak ubah perangai cam anjing melolong nak kejarkan tulang....

Kesian plak tengok kau mencapikkan diri dengan intipati yang tak seberapa...

Still... I can't Hear U.. Speak LOUDER please.
We want to hear u in plain english... Really, Really, Really ....Mangkooook!!!!

Tanpa Nama berkata...

Tak abis2 dengan 'membunuh karektor' awak..takde benda lain ke? Kalau saya nak bunuh, baik saya bunuh awak..kalau mak enon 'superman agama', awak superman ape? Taraf awak tinggi sangat ke peguam?

Tanpa Nama berkata...

Waaa..si misnomer ni marah seh..hahah..misnomer=anon#1??..anon#1 (nampak pandai,rasional,liberal,moralis,idealis,deist,peguam,'superman todi')....
Misnomer (cover line)...???

Gin Jimuda berkata...

hmm..

nampak macam debat yang sehat, tapi sapa tahu ada gunting dalam selimut kan.

aku tak faham kenapa ada akal-akal sedar dan waras menjadi begitu jelek begini sampai terbogel semua kurap dan kayap kat badannya, mengalahkan kita-kita yang kononnya sesat dan liar ni.

tambah sedih bila kebencian itu datang dari lingkaran yang agak rapat.:(

Tanpa Nama berkata...

"rilek beb, biarkan "pengikut2" aku. diorang x mengiakan bulat2. sbb diorang ada akal cuma xde internet. cuba la faham tu...kalau kau nak try diorang ajak la jumpa di luar (oh lupa kau kurus keding takut dibelasah sbb kau rs diorang gangster simpan kerambit dlm seluar. ok granted)."

*tak baik ckp org kurus keding tak kuat. ini underestimate orang dan satu penghinaan namanya.

ok. anon bawah umur. ur turn. play ball (lagi bagus kalau kau reply dlm bahasa inggeris. mungkin bole tunjuk sket kecerdikan kau tu. u really do sound stupid in malay, u know?) cuba ye adik?

*bercakap/menulis dalam bahasa inggeris tak bermakna cerdik/pandai. Itu cuma satu kebolehan yang boleh dilatih.




tapi attribute kurus keding tu mmg kena dgn gaya capik kau tulis. kena kan? tokseh explain deh...

* kurus keding kurus keding kurus keding


Still... I can't Hear U.. Speak LOUDER please.
We want to hear u in plain english... Really, Really, Really ....Mangkooook!!!!

* to write or to speak in english does not proves any sign of intelligent.



-to be or not to be-

i-feel-like-boxing-these-idiots berkata...

well, i'm going to bloody write in english cos i don't think i can speak well in malay. and this also does not mean that i'm superior than you or more intelligent, just that i feel that i can be more succinct and precise.

look here mak enon, anonymous. why do you insist so badly in knowing another person's religious convictions? so they are not proper muslims. so? why does that bother you so much? why do have to be such busybodies? do these so-called blasphemers go around telling and whispering to your ears to start drinking alcohol to the excess and start fucking girls/guys left right and center? no right? they go on with their lives and they don't preach to people. the main point here is preaching, ok. YOU GUYS ARE PREACHING.

you go around telling people to stop doing blasphemous things ie: getting drunk etc. but are you the epitome of morality?

and the stupidity of this whole bloody mess is because an idiot wrote there that sudi is a alcoholic drink. i mean wtf? use your brains la ppl. you think the malaysian general public will allow a malay muslim figure to endorse a malaysian-made alcoholic drink?? get real!!

and you taking a punch at the so called lawyer. SO EVERYBODY KNOWS that he is a lawyer. so?? we know anon#1's identity now. who the the hell are you guys then? come on out and confess right here right now. at least we know the lawyer can write and debate rationally. you guys are just arguing based on purely SENTIMENTS.

Tanpa Nama berkata...

Dah tu..ko ni sape? Pandai sangat..

doktor berkata...

aku dah agak ko tanya. aku doktor. so? kau sapa??

brokeN~Fleet berkata...

ARGHHHHHHHH!!! BENGANG! BENGANG! BENGANG SANGAT NI!!! SUMPAH AKU BENGANG!!

uden kingkong berkata...

isk aku mcm berminat dgn ayat gangster tu,..ahaha
tujukan untuk siapa?
oh lupa nak beritahu..
kami tak menzalimi,..
lagi-lagi kawan2 sendiri..
kami bahagia dengan ukhwah yang wujud antara kami.
gaya gangster mungkin ada,sorang dua kot?..
tapi aku yakin masyarakat lain rasa selamat kecuali kau kot?
rasa cemas dan terancam?takutkan kerambit ke?ahaha

"kerambit" dalam seluar hanya ko
sorang je tahu ni..mungkin ko pernah teringin nak rasa?..atau dah merasainya tanpa pengetahuan kami?..ahahah

chameleon berkata...

style..style..kami tau sapa anda haha..jom arr jumpe kat minyak beku..suka nak jumpe(yay!)bleh jamah heineken seteguk dua (on us la bro) dont worry,kami tak ambik duit orang.ahah!

Lontong goreng berkata...

* to write or to speak in english does not proves any sign of intelligent = untuk tulis atau utk ckp dlm bhs inggeris tak membuktikan apa-apa kesan kehidupan

mcm pernah kerja kat NASA je bhs inggeris macam tu? patutlerr

Tanpa Nama berkata...

* to write or to speak in english does not proves any sign of intelligent = untuk tulis atau utk ckp dlm bhs inggeris tak membuktikan apa-apa kesan kehidupan

**sesiapa nak amek cls grammar dgn saya sila bank in dlu duit, kemudian hantar text kasi cnfirm.

hahahahah




-bulan bukan mulan-

Ketiak berkata...

Ko belum jawab lagi soalan uden kingkong

lu^oTak^KOsonG berkata...

oh aku andaikan cik anon ini seorang pendendam,pencemburu dengan kerjaya org lain lagaknya.
secara total matlamatnya dah tersasar...

ini mesti kes sakit hati yang dahulu zaman kegemilangan skate/hardcore/prihateen? yeah i bet it!

zaman sebelum en. peguam sebelum jadi peguam...
dan sebelum adik "anon POLIS moral" sebelum jadi "tolol" spt yang kita maklum.

memandangkan sekarang ni blog adalah medium yang tepat menggantikan fanzine untuk membincangkan sesuatu isu..
tambahan pula kes cabar sahut menyahut kafir mengkafir serang menyerang blog anak muda jiwa hadhari batu pahat iaitu "jalan jenang"jadi sasaran berbalas kepetahan dan kebuntuan pendapat.

so jelas sekali kebodohan adikANONpolismoral menyerang peribadi dan kerjaya anon#1 dijadikan isu untuk diejek,menggunakan istilah "gangster" "kerambit dalam seluar" kepada penghuni sarang walhal mereka ini sumua difitnah...
dengan menggunakan tiket "ISLAM" "mcm ko sorang je muslim kat sini" dan lagak diri muslim yang sempurna kehidupannya umpama wali..seolah2 kami disini menganjurkan maksiat 24jam.

kedengkian kamu menunjukan kebodohan kamu yang sebenar.

jangan berkongsikan kebodohan kamu disini.

sebenarnya xde isu yang serius...cuma bahana lampau yang aku yakin si anon sempurna moralnya tu masih berdendam.nak berbangkitkan kemarahan kpd mereka yang lain.mahu kononnya angkat parang demi agama tercinta..
padahal berperang demi hasat dengki..sesama agama pulak tu.
mungkin mencemburui kerjaya seseorang dan sanggup wat apa sahaja..
si batu api...
harus dihapuskan untuk kehidupan yang lebih harmoni.
lagi lagi batu api jenis tolol yang ngaku punkrokes.
ahaha
sekian

masih^otAk^Kos0ng

Lontong goreng berkata...

Dah ada budak inggeris bahasa kedua nak tawar servis plak. bole ke? nampak cut n paste je? tehehehe

Researcher tuan peguam berkata...

tuan peguam ada masa 6 tahun nak mempertimbangkan samada nak memfailkan saman malu libel terhdp tolol pungrok. kumpul duit ye

Lontong goreng berkata...

kumpul jgn x kumpul duit dol. jangan smp x kawen. wakakakakaka

bulan 'hothead' bijaksana berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lontong goreng berkata...

wah bdk sessionist avantgarde ensem rupanya. patutla ada bau dari tadi

Tanpa Nama berkata...

biar poket kosong.. jangan otak kosong..

sebab ni lah kot tak paham²..


-threader a.k.a shreader...

Lontong goreng berkata...

weh ko bulan bodo lagi sorang ni. apa masalah kau? apa ko nak sebenarnya? nak ajar inggeris? nak tunjuk ensem? nak cr band lain nak session? serius nak gaduh sangat ke? huh?

Jan Kafka berkata...

u want war? i give u war.

u pricks dun play the fool. kerjaya professional aku yg kau yg bodo ni permainkan. n secara terus refer pada aku. berniat untuk cuba menjatuhkan moral character aku n kerjaya aku. undang2 jenayah fitnah? tau? so then aku kena la buat repot polis dulu. oh ya, its libel sbb bentuk penulisan. mana kau nak lari wee?

yes. im giving u war.

Polisia kantora berkata...

Aih? Nak repot polis? Hmm..

bulan 'hothead' bijaksana berkata...

weh ko bulan bodo lagi sorang ni. apa masalah kau? apa ko nak sebenarnya? nak ajar inggeris? nak tunjuk ensem? nak cr band lain nak session? serius nak gaduh sangat ke? huh?


- erk, maaf aku mmg bodoh. niat sbnrnya nk tumpang lalu tp npknya dah disalah erti. jadi aku minta maaf kepada sesiapa yg tersinggung. tiada sindiran atau kata hina dari aku tentang apa yg sdg dibincangkan jadi harap maklum dan maaf.kpd en.lontong goreng tengtang session tu kawan2 yang mintak tolong bukan aku yg meronta2 mencari tp ianya dtg sendiri harap maklum dan terima kasih.


-bulan-

palat berkata...

Rilek bulan... Tgh hot 'head' memang masing2 nak membedal jekk hukhuk

Harubiru berkata...

Aku -sentiasa- kosong

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan