Isnin, 31 Ogos 2009

Merdeka Yang Palat

12.30 noon. High noon.
Pagi 31 Ogos. Bangun dengan kemamaian.
Darahku masih pekat, sarafku agak likat terasa saat dinihari. Hari ini hari ape? Oh ya, 31 ogos. Ada kereta kebal? Perarakan depan raja? Kadang-kadang mungkin cool kalau jadi patriotik. Bontot belang warna bendera malayau. Eh, ape name die..dia ade nickname..entah, saka? sakai? sakai bangsat? siakap? wo...bendera pun curi dari PKMM (ni la yg aku bace..).

Malam tadi, pekat dengan kedinginan malam merdeka.
Uda, Dara dan Rempit jalanan memacu senjata masing-masing di tengah omolan malam 31 ogos Jalan Rahmat, bukit pasir dan Fountain. Kontol berlaga mencari puki, puki dara bertepek membuat pilihan jejaka yang ada pekej.Tahun ni cam hingus sambutan? Nak blame siape? Babi? Bulan puasa setan kena ikat, hah...ni setan dah kuar.
Meredah neon batu pahat dengan irama john frusciante di kereta alung. UkK di sebelah, pun bau likat malam 31 ogos. Malam ni takda beer?
Jumpe setan gondol lain Boroi di cipap kembung ck..fuzza, alung, ukk, awe, ginji berteriak menikam nyaman malam dititip rembulan. Mat Rempit masih berkeliaran.

Leypak2 around Dataran, looks like we cant escape the sight of ponten every big days comin'.Oh ya ginji, we used to perform like monkey way month ago kat stage situ.Hahah.
A round of songwriting session kat sarang. OK, cool lagu pekik dah dapat rhytmn courtesy of boroi..terima kasih. Dan oh ya ukK, lagu Lan & The Typewriter memang hebat..'Kelibat Si Penyair'. tajuk em, cane boleh ada ciri-ciri similariti dengan Maya Kecundang, ahaks?! Tapi, bukankah lagu itu boleh dinadakan seiring dengan Coldplay's Speed of Sound (2005)? Riff by riff. I dont call it rip off, it's songwriting trix dammit. Apologetic.Seolah-olahnya, trend sekarang mempunyai jalinan baru kepada kesedaran sastera? 'Aku hanyalah penyair..aku hanyalah sang rawan..' -post-bridge, 'Maya Kecundang', Marsman.

Tido bertenggek cam anjing dan kala subuh aku bermipi jumpa Nostradamus dengan memakai songkok malaysiau, katanya...Siapa yang menjual bangsa melayu dengan menerapkan konsep 1malaysia? Mana Pewaris, Prowaris, Pakau bla bla apabila ekuiti Bernas dilelong ke konglomerat HK Wang Tak?
Mintak maaf, tuan..saya mau tido. saya nak mimpi ashley tisdale. Lu ketepi boley tak? Kote.

Dan aku akan terus bermimpi, demi 1 malaysia..yeah! Aku menyeringai di tepi katil teringat mimpi semalam.
Mana pil 5 aku? Sial, tercicir lagi.
Fuck.
Merdeka.

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

1Malaysia..! 31hb. Ogos, 2009 - Hari KeBANGSATan pemimpin Negara..!
http://amkbatupahat.blogspot.com/2009/08/1malaysia-31hb-ogos-2009-hari.html

MARSLI N.O berkata...

Saya datang membaca.

The Disease berkata...

mari kita teruskan bermimpi.

1malaysia.

fuck merdeka.

ak nk mimpi siti nurhaliza boleyh?

ak benci ashley tisdale.

cikwee berkata...

ha. aritu aku mimpi thom york.

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan