Rabu, 27 Mei 2009

Berita Hari Ini : panik komuniz! (Panikmoral ade, Panikseni ade, Panikberahi ade..ape yg takde ek?)

Tolak komunisme
Oleh ZULKIFLI JALIL dan ARSHAD KHANpengarang@utusan.com.my
PUTRAJAYA 25 Mei – Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim mahu sentimen bahawa komunisme mempunyai nilai-nilai nostalgia dan positif dilupuskan sama sekali dalam pemikiran seluruh rakyat Malaysia.
Sambil menyuarakan rasa amat terkejut dengan tindakan pihak tertentu yang cuba membangkitkan sentimen itu, beliau mengingatkan bahawa adalah satu bencana kepada negara ini jika ada pihak cuba menggalakkan kemunculan semula komunis di Malaysia termasuk menerusi media cetak dan blog.
‘‘Pada masa ini jelas menampakkan seolah-olah ada rangkaian untuk membawa masuk (bekas pemimpin Parti Komunis Malaya) Chin Peng ke Malaysia dengan cuba membuat penilaian dan peranan baru terhadapnya.
‘‘Inilah yang kita anggap satu kedurjanaan, unsur-unsur ini langsung tidak peka dengan pembunuhan beribu-ribu rakyat negara ini di tangan gerila komunis antara tahun 1948 hingga 1960 dulu. Saya yakin rakyat Malaysia tidak mudah tertipu,” katanya kepada Utusan Malaysia hari ini.

wehza jahanam.. lepas melayu ko lebong, ni skang guna sentimen nostalgia lak.. sape kene seksa komunis? tali Barut British? Apehal?? Pakai Keris Takde Sarung? Tak pakai sarung? Lupa pakai saruwng?lupa beli kondom? rogol mak janda?

Sebelum kauw hack choicez/liberty orang lain, maybe kene check ape dalam Ipod cucu-mara kauw.. syst of a down?los prophet,rage against the machine?my chemi romance?goocharlotte?rancid? brape banyak commie (dan trend seangkatannya ie. pop-hedonisma, post-modernism) da cucuk telinga anak melayuw. Itu satu kejayaan untuk mahahaaathir
Tentunya sukar dan tak ramai boleh mendongengkan sejarah kapitalis dalam dunia malaya peninggalan mabapak kite so mungkin Nan ade penilaian tersendiri yang lebih menarik dalam hal ini...
3hari bertuwut2 isu commie-panic jadi headlines muka depan: 25/5/09 'Tolak Komunisme', 27/5 'Usaha Hidupkan Komunisme' dan hari ni 'Tidak! Chin Peng'.
Lepas ni, haramkan karya-karya Pramoedya?? Atau bakar nuku Keris Mas?

P/s : Aku buat style Tukar Tiub.amacam? Sikit2 jek.. Isu baru melarat..
In the meantime, nak dengar cite psl
Ais Krim Mongolia? meh klik sini.
1 entri ni lebih meriah dr kacip 1000x. Wooo!

9 ulasan:

cum mie berkata...

betul ke commie telah dikapitaliskan??
maksud aku baju poster dan lain2 design che guevara merata-rata,sampai abg jual air soya kat pasar malam pon ada pakai baju che semasa meniaga,kesan dari art si andy warhol dan cover album RATM maybe.
siapa yang mengambil kesempatan ke atas siapa? si commie ataupun si kapitalis?

SSP berkata...

tu dangkal.

cuba tengok people's republic of china, lepas deng xiaoping ekonomi diorang dah terbuka. liberalism dah masuk.

ramai org cina di china pun lebih suka jadi liberal, libertarian atau anarkis dari jadik komunis.

antu kum kum berkata...

Aikk.. dol. Dah terang lagi bersuluh, tu kapitalis punye kerja la..mengkomoditikan imej commie

sama la cam gambar abstrak Osama budak 7 tahun pun happy jek pakai sambil main teng teng blakang surau.
tu keje siape. tak ker tokey tekstil sri guding?
amacam. Jeng???

U.k.K berkata...

ahahaha tekstil sri gading jenama krunus/atlantaya/berooks..tak gitu kak su santos?

Roy^ berkata...

kekekekeheeh

Atlunta.. Lelong! lelong!

rahmat haron berkata...

ngajuk tukar tiub
KAH KAH KAH KAH KAH

saya su berkata...

ukk..tapi saya suka sandal altantuya la..bg diskaun bleh?

si Comot (VIP boy) berkata...

Lelong 25%
Teheeeeeee...

boroi~fleet berkata...

isu ni meleret hanya kerana si pembazir dakwat kat utusan malaysia..

kalaulah nama Malaysia ni Semerah, sekarang mesti membawa nama Utusan Semerah... hahaha

jom jenguk² di Kampung Perdamaian Sukhirin... jangan lupa bawa satey kalau jenguk...

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan