Isnin, 4 Mei 2009

perit bahasa untuk hari ini: "Biar meleret asal selamat"


Biar meleret asal selamat
artinya:

1. Mengutamakan keselamatan dalam mencapai tujuan
2. Sesuatu yang sudah pasti jangan digesa-gesakan agar hasil yang diperoleh lebih baik lagi.



kira kira pukul 2.30 ptg pada hari ahad 3/mei/2009, suatu insiden buruk berlaku dimana kami dapat menyaksikan kemalangan seorang penunggang motorsikal(dalam keadaan tidak sedarkan diri berlumuran darah) dan sebuah kereta (nombor pendaftaran kenderaan singapura)
di lebuh raya machap-jb ketika kami dalam perjalalan ke johor bahru.
sungguh tragis, menyayat hati dan kami yakin dengan keadaan penunggang motor itu sedang koma kerana pendarahan yang teruk di kepala tambahan pula keadaan kereta yang dilanggarnya itu sangat teruk.bau darah sekitar jalan itu secara otomatiknya membuatkan kami rasa nak muntah dan sobere


Sebagai ikhtibar, bahawa apa jua rancangan untuk ke mana jua destinasi kita selepas ini mesti lah berpegang kepada perit bahasa diatas.

kajian abang pemantau dibawah ini menunjukkan:





**salah satu babak aksi lagak ngeri oleh fareed tamil sedutan dari filem REM-PoOoT,



amaran: jgn tiru aksi ini di rumah mayat.




p/s:Imej diatas adalah gambar hiasan sahaja,
jadi, hiaskanlah ia sebagai
wallpaper pada skrin komputer anda.

p/s/s: si neyo lepas ni mesti xmo kawan ngan aku lagi huhuhu :(
tapi jgn takut cikaro kat ck akn mula senyum kat anda.anda akan jadi super kool atau swagger lepas ni(kata fazakar)

30 ulasan:

SSP berkata...

akhirnya setelah sekian lamanya en uden kongkang bergiat dlm aktiviti meleretnya, setelah bergulat dgn permasalahan algebra kemeleretannya yg tak dpt diobati dan kemarahan kawan2 yg terpaksa menunggu sikit punya meleret punya kawan, akhirnya uden kk dah menjumpai formula bagi mengabsahkan kemeleretannya. efneyo memberi inspirasi ke? tahniah!

uden kingkong berkata...

ahahahah diulangi BIAR MELERET JANGAN "CIRIT BIRIT"

bukan aku sorang yang kaki meleret!!

mr white berkata...

hahahaha...

Uden² { mandi + makan + main gitar - pakai kasut - check handphone }

= bapa meleret Batu Pahat.

uden kingkong berkata...

ahahahah

pekik si pekong berkata...

'bukan aku nak sengaja lambat-lambat...aku terpaksa bawa mak aku keluar....' dialog ini dipetik dari seorang rakan... tabik hormat diatas kemeleretan anda...

uden kingkong berkata...

WAH...WAH..WAH.....POST NI KHAS UNTUK MENYATAKAN PENDAPAT ANDA TENTANG KEMELERETAN TERHADAP AKU.KIKI
TERUSKAN MENGOMEN-ROMEN

brokeN~Fleet berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
brokeN~Fleet berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
brokeN~Fleet berkata...

"Peperikasaan Sijil Menengah Rendah Tahun 2020"

Soalan no. 6

Petikan 1

"kalau pokok cempedak abah berdaun emas.. jangankan kereta mainan, kereta kebal pon abah boleh belikan"
petikan iklan petronas

Petikan 2

"kalau kita gerak pepagi.. petang kita dah boleh gerak balik.. agak dua jam la perjalanan tu.. sempadan segamat muar sana... so kita gerak pepagi la.."
petikan bebual di Cipap Kembung (malam sebelum kejadian)

Soalan :

Apakah kesalahan pembual antara kedua-dua petikan tersebut?

a. meliwat
b. sebaran kuman (swine flu)
c. upacara menghipnotis mangsa
d. rogol dan tinggal
e. semua di atas

pekuk! berkata...

F. Perogolan beramai-ramai

manmankia berkata...

WAHAHHAHA....MELERET ADALAH SATU KUMAN YG TELAH HINGGAP DI SUDUT BENTUNG DARAH JANTUNG UDEN...SO ADALH AMAT SUKAR UTK MENBENDUNG GEJALA MELERET NIE KT DLM JIWA U.K.K..WAHHAHAHAHHA...hidup meleret! hidup meleret! hidup meleret!

manmankia berkata...

g. hilang arah kawalan

brokeN~Fleet berkata...

haaa?

betulke mamankia haritu kene sampuk ngn hantu soho?

(video rakaman seakan dengan video rasukan jin di Brunei bah)

hahahahaha...

SSP berkata...

bedul tua jarak-jarak: weh sapa bedul tua jarak-jarak tu ha?

eh salah topik

uden kingkong berkata...

wahahaha meleret dah menjadi isu.mari kita LERETKAN isu ni.

boiboroi berkata...

ape kate tuka word 'MELERET' tu jadi 'RENTETAN'... nmpk seni sikit..

fuzzalicious berkata...

melereeeeet!

tak boleh tahan la term-term american pie ko kat dlm nie..
wikikikikiiii

mamat baju merah ni perut die yg swagger tu?!cane ko blh invent halfnigga halfmalay nie..heher

manmankia berkata...

meleretttttttttttt.......hari2 meleret bangun..konon set jam kul 7 tp bgn kul 7:30 gak..smpai tmpt keje kelam kabut..meleretttttttttttttttt...lagi satu kalo time nk g mkn mesti ade yg meleret..hhuhu...time tue la nk terberak nk terkencing nk fight satu game dlu, time tue la nk last song,time tue la nk exercise,time tue lank lipat baju,nk basuh moto,nk cuci(cuci ape?????=cuci TAIK!!!!) hahhahahhahahhaha....pepehal2 pon meleret adelah satu ketaqwaan diri kpd jiwa supaya byk bersbar....
sekian....wasalam
:P

kowbarkowbar berkata...

siot la meleret jadi isu ek...kalau tak meleret bukan nama dak bp

manmankia berkata...

weheee....tol tol....sokongan padu atas ko yg meleret nie...huhuhuhu

uden kingkong berkata...

wah encik mamankia..pertanyaan ye...siapa yang kejut siapa????wakaka

SSP berkata...

pertelingkahan domestik jgn dibawa masuk internet ya

uden kingkong berkata...

mana ada pertelingkahan...ini cuma sesi diskusi "bicara kelambu".wahahaha ataupun ellis memanggilnya"cerita seru"

SSP berkata...

kontol dah keluarkan? mak ai monster kedut2!

si pekok berkata...

ArgHHH... MelereTTT!!

manmankia berkata...

adeh! ko yg kejot den..ko yg kejot... ampon tuankiew u.k.k tanpa mu meleret la ako...wehhehhee

pekik si pekong berkata...

aku akan usulkan pada mamat kalid supaya disuntingnya sebuah cerita layar perak bertajuk 'meleret'. perihal tentang pemuda-pemuda borguis yang sangat berdaya maju tetapi dikalahkan oleh rival atas kemeleretan mereka... berada dipawagam waktu panen raya. aflin shauki sebagai boi, awie sebagai alunk, ac sebagai ukk, satiya sebagai ageb dan harum salim bachik sebagai neyo... boleh?

SSP berkata...

mat ober jadi kau ke jadik mamankia ke mamankia jadik kau ke jadik bedul tua jarak-jarak? bwahahaha

pekuk bolero berkata...

Eyt, ko da tertinggal 1 hari ke bro SSP.. uzuzuuu

OK Kau balas lgi satu, cukupkan 30.
LERETTT!

brokeN~Fleet berkata...

ok.. aku cukupkan 30!

iklan selingan

Malaysia Web Hosting

nombor ramalan